Anmäl dig

Var? Nordiska Folkhögskolan i Kungälv, Västra Götaland.
När? Tisdag 28 oktober – lördagen 1 november 2014
Vem? Du som identifierar dig som tjej, är 16 – 23 år, spelar något instrument och gillar folkmusik

Kursavgift: 1500kr – inkl. mat och logi.

Nu är det officiellt att världens första Folkkollo World ägerrum 28 oktober – 1 november 2014 på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv, Västra Götaland.

VI HAR NU STÄNGT ANMÄLAN. Men maila oss om eventuella återbud. Men framförallt bli stödmedlem!

eller bli stödmedlem här!

Välkommen att anmäla dig till världshistoriens första FolkKollo World – lägret för dig som gillar folkmusik från olika delar av världen, spelar något instrument och är tjej! Vi tar emot ansökningar från dig som är i åldern 16-23 och identifierar dig som tjej. Du spelar något slags instrument och hemskt gärna ett kompinstrument, t.ex bas, gitarr och trummor! Eller så kanske du bara är sugen att prova något av dessa för en vecka? Alla instrument är välkomna! Du behöver inte vara fullärd utan intresset för folk – och världsmusik är det viktigaste!

Lägrets innehåll är praktiska övningar, arrangemang, instudering, ensemblespel, skriva låtar, olika övningar, branschkännedom, konsert som en redovisning i slutat av lägret.

Längre fram presenterar vi ledarna/lärarna för lägret här på folkkollo.com.

Hitta till Nordiska Folkhögskolan i Kungälv

Med bil: Kungälv ligger 20 km norr om Göteborg på E6:an mot Oslo. Kör in i centrala Kungälv fram till stora rondellen i centrum. I rondellen sväng in på Fontinvägen (uppförsbacke). När vägen delar sig sväng höger och fortsätt rakt fram mellan bostadshusen  – efter ca 500 m ser ni skylten Nordiska folkhögskolan, följ vägen fram till huvudentrén (reception).Med buss: GrönExpress från hållplats Nordstan i Göteborg till Kungälv. Vid ankomst till busstationen i Kungälvs centrum är det lämpligt att ta en taxi (Pk-trafiken 0303-24 90 20) om ni har mycket bagage. Det är också möjligt att stiga av vid Eriksdal (taxegräns) och sedan promenera till Nordiska – över bron och förbi fästningen fram till hotell Fars Hatt. Man kan också åka fram till hållplats Fars Hatt. Sväng in vägen mellan hotellet och kyrkan. Härifrån följer ni skyltarna.

Här hittar du busstidtabeller!

Med flyg: Från både Landvetters flygplats och Cityflygplatsen (Säve) tar ni flygbussen till Nils Ericssonplatsen i Göteborg. Här tar ni Grön Expressbuss till Kungälv (se ovan).

Mer info: nordiska.fhsk.se